De ervaring van Bas van Andel als stagiair bij Torqx Capital Partners in Bussum.

Stage bij Torqx Capital Partners - Bas van Andel

Na het behalen van mijn bachelor Econometrie had ik besloten om een tussenjaar te nemen. In dit jaar wilde ik onder andere werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven in de vorm van stages. Zelf heb ik al van jongs af aan affiniteit met ondernemerschap. Ook ben ik erg geïnteresseerd in finance en houd ik ervan om analytisch bezig te zijn. Een stage binnen private equity leek deze drie aspecten perfect te combineren en op een hoog niveau.

Na een kennismakingsgesprek heeft Ebbinge mij in contact gebracht met Torqx Capital Partners. Torqx is een relatief jong private equity fonds, maar heeft een zeer ervaren team, waarvan de meerderheid voor lange tijd bij H2 Equity Partners heeft gewerkt. Daarnaast gaat Torqx erg hands-on te werk en heerst er een informele, maar professionele werksfeer, waarbij het hele team in dezelfde ruimte werkt. Deze eigenschappen spraken mij erg aan en aangezien er ook al direct een goede klik was met het team, besloot ik om in januari 2018 te beginnen als stagiair voor een periode van vier maanden.

Tijdens mijn stage heb ik alle facetten van het investeringsproces mogen meemaken. Ik heb onder andere geholpen met het maken van LBO modellen voor potentiële investeringen, de commerciële due diligence gedaan en deel kunnen nemen in meetings met het management van verschillende bedrijven. Daarnaast zit je als stagiair ook bij alle interne team meetings, waardoor je ook alles meekrijgt over de werkzaamheden van de rest van het team.
Door het professionele en ambitieuze team van Torqx heb ik tijdens mijn stage een steile leercurve doorgemaakt en werd ik iedere dag weer uitgedaagd. Ik was volwaardig onderdeel van het team en had niet verwacht dat ik dat tijdens een stage op deze manier zou kunnen ervaren. Kortom, ik heb een zeer leuke en leerzame tijd gehad bij Torqx, met als hoogtepunt dat ik heb kunnen meewerken aan een deal!

Heb jij interesse in een stage bij Torqx Capital Partners? Neem dan contact op met Stefanie Driever of Eline Verhagen of meld je aan via de website.