De ervaring van Claire Groskamp als studentstagiair bij Nordian Capital in Amsterdam. 

Stage bij Nordian Capital - Claire Groskamp

Tijdens mijn master Financial Economics kwam ik voor het eerst in aanraking met private equity middels een seminar. Het eerste wat in mij opkwam was dat ik hier meer over wilde weten. Private equity is een perfecte combinatie van investeren, ondernemerschap, analytisch worden uitgedaagd en strategisch denken. Tijdens deze seminar heb ik een bepaald denkniveau over private equity ontwikkeld maar ik miste de praktijkervaring. Een logische vervolgstap was dan ook om op zoek te gaan naar een stage binnen het vakgebied. In deze zoektocht met Ebbinge heb ik met name gekeken of het portfolio van de verschillende private equity kantoren aansloot bij mijn interesse. Daarnaast zijn de investeringsstructuur, de omvang en het team erg belangrijk. Bij Nordian Capital Partners was hier op alle vlakken al snel een match. Na succesvolle sollicitatiegesprekken ging ik na de zomer van 2016 aan de slag als stagiair bij Nordian.

Enthousiast kwam ik binnen op mijn eerste dag. De ontvangst was open, er hing een informele sfeer en er kwam meteen een familiegevoel omhoog. De mensen bij Nordian zijn welwillend om te helpen en hebben oprechte interesse, ongeacht functie of leeftijd. Er is geen competitie binnen het bedrijf, alleen samenwerking. Tijdens mijn stage bij Nordian heb ik ervaren hoe het is om samen te werken met andere gemotiveerde en enthousiaste mensen.

Nordian kenmerkt zich door een dynamisch karakter, een standaardweek bestaat niet. De ene dag ben je bezig met een binnenkomende propositie en bijkomend marktonderzoek en de volgende dag ben je de exitmogelijkheden van een portfoliobedrijf aan het analyseren. Je krijgt de kans om van elk aspect van het werken in private equity iets mee te krijgen en daarnaast de mogelijkheid om van andermans expertise te leren. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en je krijgt snel verantwoordelijkheid. Dit tezamen resulteert in een enorm steile leercurve, eentje die ik tijdens mijn studie nog nooit heb ervaren. 

Ben je geënthousiasmeerd door mijn verhaal en benieuwd of jij goed bij Nordian past? Indien je doorzettingsvermogen, een winnaarsmentaliteit en een gezonde portie nieuwsgierigheid hebt, dan kan ik niet anders zeggen dan dat je een geweldige en leerzame tijd zal ervaren!

Heb jij interesse in een stage bij Nordian Capital? Neem dan contact op met Stefanie Driever of meld je aan via de website.