De ervaring van Leon Sijbers als studentstagiair bij Nedvest Capital in Amsterdam. 

Stage bij Nedvest Capital - Leon Sijbers

In mijn zoektocht naar een stage in de private equity sector als Lucht- en Ruimtevaarttechniek student ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt. Tijdens mijn studie is beleggen uitgegroeid tot een hobby en deze affiniteit wilde ik kwijt in mijn stage. Daarnaast wil ik analytisch bezig zijn. Voor mij leek private equity dan ook een perfecte combinatie.

Ebbinge hielp mij met de keuze voor de firma en zo kwam ik bij Nedvest als stagiair. Nedvest bestaat uit een sterk pragmatisch ingesteld team van zeven man. Als meewerkende aandeelhouders dragen ze bij aan de ontwikkeling van gezonde Nederlandse ondernemingen met een omvang van ongeveer 50 tot 300 man. Ze lopen hier niet in pak, maar vergis je niet, het zijn professionals. Ik verkoos Nedvest in eerste instantie, omdat ook met eigen geld wordt geïnvesteerd. Ook vond ik het belangrijk dat er veel interactie is met de bedrijven die zijn gekocht. Dat laatste is bij Nedvest zeker het geval.

Wekelijks ben ik bezig met de processen rondom een deal, het bellen van potentiële bedrijven om te kopen en het meehelpen bij een aangekocht bedrijf. Het bedrijf waar ik vooral bij betrokken ben is één van de kleinere in de groep die Nedvest in het bezit heeft, zodoende is mijn takenpakket hier veel breder dan dat het bij de andere bedrijven zou zijn. Mijn bezigheden variëren van klantacquisitie, het implementeren van een kostenreductieprogramma, tot het assisteren bij het opzetten van de omzet- en winstprognose voor komend jaar.

Ik vind dit een uitdagende stage omdat alles in de hoogste versnelling gebeurt, terwijl je veel verantwoordelijkheden krijgt. Bij Nedvest leer je zaken doen. Dat brengt vaardigheden met zich mee die je niet bij een technische studie worden aangeleerd.

Heb jij interesse in een stage of analistenpositie bij Nedvest Capital? Neem dan contact op met Stefanie Driever of meld je aan via de website.