De ervaring van Floris Holtkamp als studentstagiair bij AAC Capital in Amsterdam. 

Stage bij AAC Capital - Floris Holtkamp

Tijdens mijn afstudeerstage bij Shell was ik op zoek naar een stage binnen private equity. Ik wilde dit graag omdat ik veronderstelde dat PE mij een goede (financiële) ervaring zou bieden en ik met deze ervaring een betere keuze kon maken over mijn toekomstige loopbaan. Via Ebbinge heb ik gevraagd naar de mogelijkheden, aangezien PE firma’s vaak HR uitbesteden. Ebbinge heeft een goed overzicht wanneer stageplekken vrijkomen, want ze werken voor de meeste PE firma’s. Op deze manier heeft Ebbinge mij bij AAC Capital geplaatst.

Ik had een duidelijke functieomschrijving bij AAC Capital: ik moest onderzoek doen naar bedrijven die binnen het bereik en de interesse van AAC Capital vallen, marktonderzoek uitvoeren en eventueel portfoliobedrijven ondersteunen. Bij AAC Capital werd ik erg goed begeleid: er waren financiële trainingen met analisten en investment directors en geleidelijk aan werd het niveau van het werk steeds hoger (en daardoor ook interessanter).

AAC Capital kwam op mij over als een zeer professioneel bedrijf dat grondig onderzoek doet voordat ze met een bedrijf in gesprek gaan. Tijdens alle afspraken met managers van target bedrijven werd dit bevestigd. Wanneer een algemeen directeur onder de indruk is hoe je als externe partij begrijpt hoe zijn bedrijf en de markt werkt, is dat een groot compliment. En als stagiair sta je aan de basis van dat onderzoek en krijg je verantwoordelijkheid.

Private equity spreekt mij erg aan omdat je alles meekrijgt: je moet algemeen (markt)onderzoek uitvoeren, je gebruikt financiële en operationele modellen om de haalbaarheid van groei vast te stellen en je moet sociaal sterk zijn tijdens ontmoetingen met uiteenlopende managementteams. Daarnaast leer je werken met strategieconsultants, juristen en bankiers als een transactieproces bezig is. Vanuit die partijen krijg je namelijk alle informatie waaruit jij uiteindelijk de keuze maakt om een bedrijf te kopen. De stage is heel goed bevallen: ik heb gekozen om bij AAC te gaan werken!

Heb jij interesse in een stage bij AAC Capital? Neem dan contact op met Stefanie Driever of meld je aan via de website.