De ervaring van Stefan de Groot als Analist bij Capital A in Amsterdam.

Inzichten

Na een bachelor International Business Administration afgerond te hebben, ben ik een stage gaan lopen bij Nielen Schuman, een Nederlandse corporate finance advisory boutique. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met private equity. Ik leerde hier dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse bedrijven wordt gefinancierd door PE en welke functie dit eigenlijk heeft: de volgende stap in de groei van een bedrijf mogelijk maken.

Teslin in drie termen? Volgens Jan-Jaap Bongers (Fondsmanager) en Diederik van de Wiel (Analist) is dat ambitieus, ondernemend en investeren voor de lange termijn. Op een zonnige dag verdiepen wij ons op Landgoed Anderstein in de ondernemende vermogensbeheerder die een mooie transitie doormaakt. Maak kennis met Teslin!

Na het behalen van mijn bachelor Econometrie had ik besloten om een tussenjaar te nemen. In dit jaar wilde ik onder andere werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven in de vorm van stages. Zelf heb ik al van jongs af aan affiniteit met ondernemerschap. Ook ben ik erg geïnteresseerd in finance en houd ik ervan om analytisch bezig te zijn. Een stage binnen private equity leek deze drie aspecten perfect te combineren en op een hoog niveau.

Ik ben breed geïnteresseerd en vind het leuk om problemen te bekijken vanuit een strategisch oogpunt. Vanuit deze interesse ontdekte ik de private equity sector en besloot ik te solliciteren voor het Ebbinge Investment Program.

Tijdens mijn master Financial Economics kwam ik voor het eerst in aanraking met private equity middels een seminar. Het eerste wat in mij opkwam was dat ik hier meer over wilde weten. Private equity is een perfecte combinatie van investeren, ondernemerschap, analytisch worden uitgedaagd en strategisch denken.

Tijdens mijn afstudeerstage bij Shell was ik op zoek naar een stage binnen private equity. Ik wilde dit graag omdat ik veronderstelde dat PE mij een goede (financiële) ervaring zou bieden en ik met deze ervaring een betere keuze kon maken over mijn toekomstige loopbaan.

In mijn zoektocht naar een stage in de private equity sector als Lucht- en Ruimtevaarttechniek student ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt. Tijdens mijn studie is beleggen uitgegroeid tot een hobby en deze affiniteit wilde ik kwijt in mijn stage. Daarnaast wil ik analytisch bezig zijn. Voor mij leek private equity dan ook een perfecte combinatie.

Op 7 oktober vond de kick-off plaats van de tweede editie van het Ebbinge Investment Program. 60 high potentials maakten deze dag kennis met de wereld van private equity. Er waren diverse sprekers en workshops van AAC Capital, Egeria, Foreman Capital, Nedvest Capital en Nordian Capital.

Talentvolle beginners op de arbeidsmarkt laten steeds vaker multinationals links liggen en kiezen voor een eigen onderneming of een start-up. ‘Je ziet de vruchten van je werk, dat geeft bevrediging.’ Je moet er wel het type voor zijn.

Marcus Aurelius regeerde het Romeinse Rijk van 161 tot 180 en wordt de 'keizer-filosoof' genoemd. Om zijn gedachten te ordenen maakte hij notities die na zijn dood werden gebundeld. Ben Tiggelaar zet in zijn column in NRC Handelsblad op een rijtje wat hem het meest opviel aan deze ‘Persoonlijke notities’.

Ron Jansen - Koopmanschap nodig bij management buy-out

Blijven managen of kiezen voor het uitdagende alternatief van de management buy-out? De deelnemers aan deze ronde tafel handelden naar hun ondernemersgeest. Ze vertellen over de absolute do’s en don’ts bij een buy-out.

Rens ter Weijde - ‘De weg naar succes gaat via geluk’

Rens ter Weijde, van oorsprong sportpsycholoog, startte zijn carrière in de sportwereld waar hij met topatleten werkte om hun prestatievermogen te optimaliseren. Tegenwoordig deelt hij zijn ervaring en inzichten in het bedrijfsleven. In gesprek met Jikkemien Schutte vertelt hij over geluk, zijn missie en de impact van zijn programma’s.

Ebbinge ‘Voor de jonge ondernemer’ helpt pe-huizen, investeerders, start-ups en ondernemers met het aantrekken van de beste academici.

Bescheidenheid is de beste aanwijzing dat een leider beschikt over zelfvertrouwen. Het is een onderschatte deugd die leidt tot succes. In dit artikel leest u over de kracht van bescheidenheid. 

Ebbinge ‘Voor de jonge ondernemer’ helpt pe-huizen, investeerders, start-ups en ondernemers met het aantrekken van de beste academici.

Als getalenteerd ultraloopster vestigde Prisca Vis in 2010 het parcoursrecord van de Jan Knippenberg Memorial- 100 Mijl door het rulle zand-in 17 uur en 59 minuten.

Ebbinge ‘Voor de jonge ondernemer’ helpt pe-huizen, investeerders, start-ups en ondernemers met het aantrekken van de beste academici.

Ron Jansen, managing partner van Ebbinge, in een drie minuten durende film over hoe hij zelf geluk en ondernemerschap ervaart. Terug naar zijn eigen basis, essentie en persoonlijke drijfveren.