Veel gestelde vragen omtrent het Ebbinge Investment Program.

FAQ

"Wat houdt het programma precies in en wat brengt het mij?"

Het Investment Program laat studenten kennismaken met private equity partijen (investeringsmaatschappijen) middels diverse events (bijvoorbeeld inhousedagen). Gedurende een studiejaar worden meerdere events georganiseerd. De bedoeling is dat je bij zoveel mogelijk evenementen aanwezig bent die interessant zijn voor jou. Wij staan in nauw contact met private equity partijen en zijn daarom op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden binnen private equity. Wij houden deelnemers van het Investment Program actief op de hoogte en bieden ondersteuning in de voorbereiding van sollicitatie- en oriëntateprocedures.

"Ik ben niet concreet op zoek naar een stage of startersrol, heeft het dan zin om me aan te melden?"

Ja, ook als je nog niet zeker weet of je stage wilt lopen of wilt starten in private equity is het Investment Program juist een geschikte mogelijkheid om meer te weten te komen over de sector, hoe het is om te werken in private equity en hoe de verschillende partijen eruit zien.

“Ik zit al in de Ebbinge Talent Pool, doe ik dan automatisch mee aan het Investment Program?"

Nee. In september worden circa 80 kandidaten – nieuwe en huidige Ebbinge kandidaten – geselecteerd voor het Investment Program. Gedurende het studiejaar spreken wij doorlopend met studenten voor onze talent pool en bespreken we of mogelijkheden bestaan om in te stromen in het Investment Program. Het is dus altijd mogelijk om je aan te melden voor de Ebbinge Talent Pool.

“Ik weet nog niet precies wat private equity is en of dit bij mij past, is dit een probleem?”

Nee, dit programma is juist ook toegankelijk voor studenten die nog niet alles weten over PE maar er wel interesse in hebben.

“Ik kan niet aan het hele programma meedoen maar wel een deel, kan dat ook?”

Ja, dat kan. Als we je uitnodigen voor een gesprek kan je aangeven welke periode jij beschikbaar bent.

“Ik studeer in januari al af, heeft dit programma dan zin voor mij?”

Jazeker, dan kun je de eerste helft van het programma meedoen en partijen leren kennen waar je wellicht kunt solliciteren voor een startpositie.

“Welke partijen doen mee?”

Aan het Investment Program 2018-2019 doen de volgende partijen mee: AAC Capital, Egeria, Nedvest, HAL Investments, NPM Capital, Gilde Buy Out, Nordian Capital, Torqx Capital en Foreman Capital.

“Ik heb nog twee jaar te gaan voor ik afstudeer, is dit programma dan ook relevant voor mij?”

Ja, je kunt je ook aanmelden voor het programma als je niet binnen een jaar afstudeert of nog bachelorstudent bent. Wij kunnen jou dan gericht in contact brengen met partijen die stagemogelijkheden aanbieden of voor de lange termijn.

 

Informatie en contact