De ervaring van Jan Baan als Analyst bij Torqx Capital Partners in Bussum.

Analyst bij Torqx Capital Partners - Jan Baan

Gedurende mijn master Finance & Investments in Rotterdam heb ik mij, zoals veel van mijn medestudenten, georiënteerd binnen Strategy Consulting, Investment Banking (M&A) en Private Equity. Drie gebieden die op het eerste gezicht veel met elkaar te maken hebben, maar uiteindelijk inhoudelijk aanzienlijk van elkaar verschillen.

In de oriëntatie op mijn eerste carrièrestap, ben ik daarbij altijd op zoek geweest naar iets dat zich op het snijvlak van finance en strategie zou bevinden en zowel analytisch uitdagend als inhoudelijk afwisselend zou zijn. Deze combinatie kwam voor mij het beste naar boven binnen Private Equity, iets wat ik nu nog steeds kan bevestigen. Daarbij beperken de werkzaamheden zich niet tot de cijfers of de markt, maar denk je bij de analyse van eventuele investeringen breed na over de potentiele verbeteringen die bij een bedrijf te realiseren zijn.

Samen met Ebbinge ben ik op zoek gegaan naar een partij die het beste bij mij zou passen. Gedreven door de ondernemende, hands-on focus en de goede klik met het team ben ik vervolgens in september 2016 aan de slag gegaan bij Torqx. Binnen Torqx houd ik mij voornamelijk bezig met de evaluatie van potentiele investeringen. Je kunt hierbij denken aan een brede marktanalyse, de evaluatie van een businessplan, deelname aan management meetings, het spreken met experts en het maken van een financieel model.

De grote variatie in het type bedrijven en markten dat je analyseert is niet alleen enorm interessant, het zorgt er met name voor dat je gaandeweg een brede ‘gereedschapskist’ opbouwt waar je uit kan putten in de evaluatie van andere bedrijven en markten. Dit is precies wat ik in de afgelopen periode heb geleerd bij Torqx, en waarin ik mij in de toekomst nog verder hoop te ontplooien. Daarnaast geven de ervaring, passie en energie van de rest van het Torqx-team mij dagelijks de ruimte en energie om mijn personal skills verder te ontwikkelen. Al met al dus een goede keuze, waarvan ik nu al veel profijt heb gehad!

Heb jij interesse in een stage bij Torqx Capital Partners? Neem dan contact op met Stefanie Driever of meld je aan via de website.